BIOGRAFI

Elin Torset kommer fra Skarsøya i Aure kommune på Nordmøre, men bor i Oslo. Hun startet sangkarrieren som barnestjerne på Nordmøre og fikk sitt lokale gjennombrudd da hun som åtteåring vant en talentkonkurranse i Kristiansund. Det var starten på flere år som aktiv deltaker i det lokale musikklivet.

Hun la musikken midlertidig på hylla til fordel for språk- og historiestudier, utenlandsopphold og forlagsjobb. Hun har studert og arbeidet i Frankrike og Spania, og snakker (og synger) engelsk, tysk, fransk og spansk.

Elin gjorde musikalsk comeback og debuterte nasjonalt i Melodi Grand Prix i 2001 med sin egen Brighter than light. Det var hennes aller første melodi og tekst, og ga henne en skikkelig pangstart. Dagbladets musikkjournalist Anders Grønneberg ga henne sekser på terningen, lanserte henne som favoritt og skrev ”vakkert og vokalsikkert” og ”dersom ikke dette er et blaff, er en ny norsk artist født”. I den norske finalen tok hun en stødig andreplass etter spennende avstemning og skarp konkurranse om førsteplassen. Tida etter Grand Prix har hun brukt til å lage flere melodier og tekster og finne musikalske samarbeidspartnere.

I november 2003 platedebuterer Elin med EP-en Blueberry bliss, som inneholder fem av hennes egne melodier og tekster. Brighter than light er med i nytt arrangement. Selv sier hun at sangene hun lager er melodiøse og romantiske med innslag av eventyr. Singelen med samme navn som EP-en ble sluppet i august og har fått svært god mottakelse. Den har vært på spillelistene til både P1 og P4 i flere uker.

Debutanten har et solid lag med erfarne musikere med seg. Produsentene Leif Johansen og Pete Abbott er begge fra USA. Leif Johansen er tidligere bassist og programmerer i A-ha og internasjonal produsent og musiker. Pete Abbott har vært trommeslager i The Average White Band, og har spilt i Tom Jones’ band, blant mange andre. Gitarist Ørjan Liavåg har vært Elins mest sentrale medspiller siden Grand Prix-deltakelsen.

Medvirkende er også kapasiteter som gitaristene Georg ”Jojje” Wadenius og Brian Monroney. Førstnevnte har spilt med Steely Dan og Blood Sweat and Tears, blant mange andre kjente navn. Han har dessuten produsert plater for både Silje Nergaard, Sigvart Dagsland og Lisa Ekdahl. Monroney var innom platestudioet da han sist var på Oslo-besøk med Tom Jones’ band. Han har vært musikalsk leder for Tom Jones i ti år.

Bestill CD